Hyvät Uutiset

Sharewoodin Hyvät Uutiset kertovat miten maailmaa pelastetaan - fiksusti ja viihdyttävästi.

Hyvät Uutiset

 Maria kuvasi Sairaalaklovnien työtä

Maria kuvasi Sairaalaklovnien työtä

Marian vapaaehtoistyö Sairaalaklovneille oli antoisa kokemus!

Sharewood-käyttäjä Maria Lindqvist teki hienon vapaaehtoistyön kuvaamalla Sairaalaklovnien työtä päivän ajan Helsingissä Lastenklinikalla. Marja kertoi Sharewoodin Hyville Uutisille sähköpostilla päivän annista.

Mikä sai sinut ryhtymään tähän vapaaehtoistyöhön?

"Olin vähän unohtanut koko Sharewoodin kunnes sain sähköpostia joka muistutti minua asiasta. Selailin Sharewoodin sivuja ja törmäsin vapaaehtoispörssi-sivuihin jossa näin että Sairaalaklovnit ry etsii valokuvaajaa dokumentoimaan yhdistyksen kymmenvuotistapahtumaa ja klovnien työtä yhden päivän aikana. Tuumasin että tuossahan mielenkiintoinen juttu, minulla on järjestelmäkamera jota osaan käyttää sekä joustava työ josta voin hyvin ottaa päivän vapaata."

Miten päivä meni?

"Saavuin Helsinkiin Lastenlinnan sairaalaan puoli yhdeksän maissa jossa tapasin heti Sairaalaklovnit toiminnanjohtajan Aino Viertolan ja taiteellisen johtajan ja yhdistyksen perustajan Lilli Sukula-Lindblomin. Sain aluksi mennä mukaan klovnien pukuhuoneeseen kuvaamaan heidän pukeutumistaan ja meikkaamistaan. Tämän jälkeen siirryimme sairaalan juhlasaliin jonne kerääntyi myös median edustajia, yhdistyksen yhteistyökumppaneita sekä sairaalan johtoa. Tilaisuudessa kerrottiin Sairaalaklovnien historiasta ja menestyksestä sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Puheenvuoron sai myös Mikael Jugner joka on mukana Sairaalaklovnit ry:n hallituksessa.

Tilaisuuden jälkeen median edustajat ja minä saimme jakautua kahteen ryhmään seurataksemme klovnien työskentelyä sairaalan eri osastoilla. Yhdistyksen omalla asialla kun olin, niin minä sain seurata heidän mukanaan vielä senkin jälkeen kun media oli jo lähtenyt. Pois lähdin vasta myöhään iltapäivällä kun sekä kamerasta että salamasta oli akku loppu!"

Mikä kuvauskeikassa oli mieleenpainuvinta?

"Mieleenpainuvinta oli kyllä klovnien ammattitaito ja hienovaraisuus. Eivät he vain pöllähdä paikalle olemaan hassuja, vaan he käyvät ensin osastohoitajan kanssa läpi joka lapsen nimen, äidinkielen ja sen hetkisen voinnin. Klovnit koputtavat ovelle, kurkistavat ovenraosta ja kysyvät lapselta lupaa saada tulla huoneeseen. Kaikki menee koko ajan lapsen ehdolla. Klovnit löysivät joka lapsen kohdalla jotain sopivaa josta saatiin juttua aikaiseksi. Käynnin jälkeen joka lapsen kohdalle merkittiin paperille mitä juuri sen lapsen kanssa oli tehty, niin ettei vain samaa temppua tehdä tämän lapsen kanssa uudestaan, vaan joka kerta olisi jotain uutta."

Millaisia tunteita kierros pienten lasten sairasvuoteiden ääressä herätti?

"Päivä oli henkisesti erittäin raskas. Itse äitinä sitä mietti koko ajan että mitä jos minun lapseni olisi tuossa. Lapset ovat kuitenkin niin vahvoja ja pystyvät niin hienosti uppoutumaan asioihin että he eivät edes huomanneet minua valokuvaamassa, vaan he keskittyivät sataprosenttisesti klovneihin ja heidän tekemisiinsä. Oli myös ilo nähdä miten klovnit saivat ujoimmankin ja surullisimmankin lapsen hymyilemään ja puhumaan."

Millainen olo sinulla oli tämän vapaaehtoistyön tehtyäsi?

"Päällimmäisenä tunteena minulla on kiitollisuus. Olen erittäin kiitollinen siitä että sain seurata klovnien työtä niin läheltä ja oppia miten ihan oikeasti naurulla on ihan uskomaton voima! Vakuutuin niin täydellisesti sairaalaklovnien työn tärkeydestä että liityin itse yhdistyksen jäseneksi ja lahjoitin rahaa heidän keräykseensä. Ilmoitin myös että tulen mielelläni mukaan auttamaan uudestaankin jos vain jotenkin voin olla hyödyksi."

Maria, teit todella hienon vapaaehtoistyön! Sharewood ja Sairaalaklovnit kiittävät sinua lämpimästi!

Kuvat: Maria Lindqvist

15.11.2011

Kommentit (19)

HEIKKI REMES 15.07.2016
HIENOA
Kristiina Kurki 27.11.2011
Hyvä kertomus tärkeästä työstä!
Kirsti Hänninen 25.11.2011
Sairaalaklovnit tekevät äärettömän upeaa ja tärkeää työtä. Hienoa Maria, että autoit heitä ja kaikki saamme lukea ja katsella työsi tuloksia. Onnea elämääsi! Olen itse joutunut olemaan kaikkien kolmen poikani kanssa sairaalassa muutamia jaksoja. Tiedän kuinka lapset tarvitsevat kaiken ilon, mitä vain voi saada.
Marja Pihkala 17.11.2011
Hieno kertomus kuvineen ja varmaan ikimuistettava tapahtuma siulle, Maria <3
Jani Ruuskanen 16.11.2011
Loistavaa! :-)
Maria Lindqvist 16.11.2011
Kiitos mukavista kommenteista! Ottamiani kuvia löytyy enemmän Sairaalaklovnit ry:n sivulta täällä Sharewoodin avustuskohteet osiossa.
Jaana Hautamäki 16.11.2011
Upeaa ja tärkeää työtä sairaalaklovnit tekevät. Marialle kiitos mukanaolosta, kuvista ja kerronnasta!
Kirsi Takala 16.11.2011
Kiitos Maria hienoista kuvista.
Timo Hietala 16.11.2011
Hieno teko Marialta. Kiva juttu.
Anita Vaittinen 16.11.2011
Hienoa Maria, että jaksoit olla mukana. Lapset varmasti nauttivat ja sinäkin sait itsellesi paljon:)
Noora Lempinen 15.11.2011
Hieno asia :)
Laura Valkeapää 15.11.2011
silmiin tuli kyyneleet, kun luki tuota juttua. jatkakaa klovnit hyvää työtänne!
Jenni Özkaya 15.11.2011
Onko näitä kuvia nähtävillä jossain vielä enemmänkin? :)
STIG STRANDBERG 15.11.2011
Huippupäivä sinulla Maria kun sait olla läsnä Klovnien työssä olo päiväna, kiitos että kuvasit ja kirjoitit. Klovnit ovat tärkeällä asialla.
Ansa Strandberg 15.11.2011
Suur kiitos Maria, hoidit hommasi erinomaisesti.
Riitta Björkengren 15.11.2011
Kiitoksia mielenkiintoisesta kuvauksesta! Erityisesti panin merkille sanan 'kiitollinen', kun kerroit tuntemuksistasi työpäiväsi aikana.
Sari Piekkola 15.11.2011
Hienoa työtä!!!
Minna L 15.11.2011
Hieno kertomus ja todella hienoja kuvia! Kiitos Marialle! :)
Raija Pekkanen 15.11.2011
Hyvä Maria hyvä Klovnit.

Tule hyväntekijäksi

Hei Hyväntekijä - tilaa Sharewoodin uutiskirje!

Saat etuja, tarjouksia ja kilpailukutsuja sekä uutiskirjeen kerran kuukaudessa.
Tule mukaan. Hyvän tekeminen tekee onnelliseksi - tutkitusti.

ps. Jos olet rekisteröitynyt Sharewoodiin, saat uutiskirjeen ja edut automaattisesti.