Hyvät Uutiset

Sharewoodin Hyvät Uutiset kertovat miten maailmaa pelastetaan - fiksusti ja viihdyttävästi.

Hyvät Uutiset

Kisu ry on uusi Sharewood-avustuskohde

Kisu ry on uusi Sharewood-avustuskohde

Sharewoodissa voit ohjata kissojen suojeluun kymmeniä euroja vuodessa – maksamatta itse mitään!

Mikä Kisu ry on ja mitä se tekee, Kisu ry:n puheenjohtaja Jussi Vaahtikari?

"Kissojen suojelu - Kisu ry on eläinrakkaiden ihmisten pysyvä projekti auttaa hädänalaisia kissoja Suomessa. Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa hädänalaisia kissoja parhaalla mahdollisella tavalla, edistää eläinsuojelutyötä valtakunnallisesti resurssiensa mukaan ja vastustaa kaikenlaista eläinten väärinkäyttöä ja rääkkäystä."

Miten järjestö syntyi vuonna 2011?

"Yhdistyksen perustajat huomasivat, että Pirkanmaalta puuttuu yhdistys, joka auttaa kissoja karvoihin katsomatta. Yhdistys lähti rohkeasti kohti haasteita ja halusi varmistaa, että kissat saavat Suomessa samanlaisen aseman kuin esimerkiksi koirilla on nyt. Koiriahan ei juuri kodittomina pihoilla näy, mutta kissojen kohdalla kohtelu on ankeampaa. Haluamme myös auttaa kissoja, jotka ovat ajautumassa ongelmiiin omistajiensa elämäntilanteen muutoksien takia. Siksi autamme myös kesykissoja löytämään uuden rakastavan kodin tarpeen vaatiessa."

Millaisia onnistumisia olette saaneet aikaan?

"Onnistuimme ensimmäisenä toimintavuotena tuomaan yhdistyksemme hyvin esille ja meihin otettiin yhteyttä todella paljon. Ylitimme kaikki arviot ensimmäisen vuoden toiminnan laajuudesta ja huomasimme, että meitä oltiin todellakin kaivattu. Autoimme ensimmäisenä vuonna 246 kissaa, kun arvio oli auttaa noin 50 kissaa. Onneksi löysimme vapaaehtoisten mukaan myös hyvin ja saimme kaikille kissoille kodin. Tänä vuonna olemme saaneet enemmän auttajia mukaan, mutta kissoja riittää edelleen autettavaksi paljon."

Mistä saatte rahoituksenne?

"Rahoituksemme perustuu täysin vapaaehtoisiin lahjoituksiin ja jäsenmaksuihin. Yhdistyksemme kerää varoja myös pienimuotoisella tuotemyynnillä ja kirpputoritoiminnalla. Luovutetuista kissoista peritään suojamaksu, jolla voidaan kattaa osa kissan hoitamisesta aiheutuneista kuluista. Kisun auttajia ovat kaikenlaiset ihmiset. Olemme huomanneet, että toimintaamme tukee ikään ja ulkonäköön katsomatta suorastaan hulvattoman monipuolinen väki. Meitä on mukana toiminnassa kaikilta elämänalueilta ja yhdistävänä tekijänä on eläinrakkaus."

Mitä hyvää teette Sharewoodista tulevilla euroilla?

"Yhdistyksen kaikki rahat käytetään kissojen auttamiseen. Meillä ei ole palkkaa saavia työntekijöitä emmekä rahastoi varoja pölyttymään tilille. Pienet rahavirrat yhdistetään eläinlääkäri- ja hoitokuluihin, joista koostuu suurimmat menot. Yhdistyksen kissat hoidetaan aina kuntoon ennen luovutusta ja tässä yhteydessä varmistetaan kissalla olevan rokotukset ja leikkaukset kunnossa."

Millaiset terveiset lähetät Sharewoodin käyttäjille, jotka pohtivat ryhtyäkö tukemaan Kisua?

"Jos haluat varmistaa, että lahjoittamasi aika käytetään täysimääräisesti kohteen hyväksi, on Kisu hyvä vaihtoehto. Toimintamme ei auta yksinomaan kissoja vaan usein autettavassa paikassa moni muukin asia järjestyy Kisun käynnin jälkeen. Osaltamme olemme mukana varmistamassa, että eläimiä kohdellaan Suomessa kuten 2000 luvulla kuuluukin."

Tervetuloa Sharewoodiin Kisu ry!

Liity Sharewoodiin tukemaan Kisua ilmaiseksi ja voittamaan upeita palkintoja! 

18.06.2012

Kommentit (26)

Susanna Kinnari 24.06.2012
Hienoa! Yksi mahtava avustuskohde lisää
21.06.2012
Kisu ry sai alkunsa nimenomaan kissojen suojelun tarpeesta. Kodittomia kissoja on niin paljon, ettei mikään taho yksinään pysty niitä kaikkia auttamaan - emmekä valitettavasti edes yhdessä. Kodittomia kissoja joudutaan eläinsuojelukentällä jatkuvasti lopettamaan pelkästään resurssien puutteen takia: eläinsuojeluyhdistyksillä ei ole riittävästi resursseja niiden sijoittamiseksi, ja samalla kissoista on ylitarjontaa, mikä vaikeuttaa uusien kotien löytymistä.

Kisussa kissoja pyritään auttamaan rajallisten resurssien puitteissa karvoihin katsomatta, mikä tarkoittaa sitä, että myös arat, joidenkin tahojen mielestä ehkä villiintyneet, kissat saavat uuden mahdollisuuden. Suuri osa Kisulle tulevista kissoista tulee "ulkoa" ja niiden täytyy ensin kesyyntyä ensikodeissa luovutuskuntoon. Yhdistyksessä on jo koettu lukuisia upeita selviytymistarinoita arkojenkin kissojen kesyyntyessä parhaassa tapauksessa sylissä kehrääviksi halinalleiksi. Kaikkia emme pysty auttamaan, mutta varsin monia voimme. Suomessa kissa ei selviä oman onnensa nojassa luonnossa, vaan jokainen kissa tarvitsee oman kodin ihmisen luona. Siis hyvät ihmiset, leikkauttakaa kissanne, se on eläinsuojeluteko!

Ja hyvää juhannusta kaikille! :)
Timo Hietala 20.06.2012
Tervetuloa porukkaan!!
Annina Koskelainen 19.06.2012
Kolmen ex-kodittoman kissan omistajana olen aina yhtä ilahtunut siitä, että Suomesta löytyy lisää kissojen auttajia! :) Onnea ja menestystä Kisu ry:lle! Olette tärkeällä asialla!
Minna Kärkkäinen 19.06.2012
Hienoa että Kisu ry on tullut Sharewoodiin!
Eija Korpela 19.06.2012
Taidanpa vaihtaa tämän avustuskohteekseni, kunhan SEY:lle saan tuon 20e ensin kasaan :)
18.06.2012
Kiitos kaikille tervetulotoivotuksista! Hienoa liittyä mukaan joukkoonne ja toivottavasti mahdollisimman moni teistä päättää tukea kodittomien kissojen asiaa! :) T: Kisun Sharewood -tiimi
Kirsti Hänninen 18.06.2012
Tervetuloa mukaan
Elina Rahomäki 18.06.2012
Tervetuloa mukaan :)
Heidi Kultanen 18.06.2012
Ihanaa! Tervetuloa Sharewoodiin! :-)
Pirkko Matikainen 18.06.2012
Tervetuloa!
Erika Ylönen 18.06.2012
Hienoa että olette lyhyessä ajassa päässeet jo noin hyvään vauhtiin toiminnassa. Ja eikun klikkailemaan Kisuille :)
Sanna Viljo 18.06.2012
Lämpimästi tervetuloa!
Tiia Sarell 18.06.2012
Aivan miauahtavan hienoa! :)
Anitta Blom 18.06.2012
Tärkeää työtä tämäkin!
Marketta Härkönen 18.06.2012
Tervetuloa mukaan.
Marja-liisa Albosta 18.06.2012
tervetuloa vaan!
Susanna Nieminen 18.06.2012
Tervetuloa mukaan!
Ringa Takanen 18.06.2012
Hyvä asia! Kissoille tarvitaan tukijoita.
Mirka Kovalainen 18.06.2012
Hieno homma, tervetuloa. toivottavasti saatte hyvän joukon tukijoita.
Annika Mäkinen 18.06.2012
Tärkeää työtä tekee tämä yhdistys, toivottavasti saatte tukea täältä(kin)!
Pauliina Mäkelä 18.06.2012
Tervetuloa mukaan Kisu ry!
Nina Rönnberg 18.06.2012
Tervetuloa! Toivottavasti kisulle löytyy paljon tukijoita! =)
Irma Reijonen 18.06.2012
Onnea yhdistyksellenne! Niin kissat kuin me kissaihmisetkin arvostamme toimintaanne.
Merja Ahtiainen 18.06.2012
Ihanaa,tervetuloa mukaan Kisu;)
kari härkönen 18.06.2012
Hienoa,tervetuloa.

Tule hyväntekijäksi

Hei Hyväntekijä - tilaa Sharewoodin uutiskirje!

Saat etuja, tarjouksia ja kilpailukutsuja sekä uutiskirjeen kerran kuukaudessa.
Tule mukaan. Hyvän tekeminen tekee onnelliseksi - tutkitusti.

ps. Jos olet rekisteröitynyt Sharewoodiin, saat uutiskirjeen ja edut automaattisesti.