Hyvät Uutiset

Sharewoodin Hyvät Uutiset kertovat miten maailmaa pelastetaan - fiksusti ja viihdyttävästi.

Hyvät Uutiset

Lastenklinikoiden kummit Sharewoodiin

Lastenklinikoiden kummit Sharewoodiin

Sharewoodissa tuet lastenklinikoita ilmaiseksi – vastaanottamalla mainoksia ja voittamalla palkintoja.

Lastenklinikoiden kummit ry on Sharewoodin uusin avustuskohde!

Mikä Lastenklinikoiden kummit on ja mitä se tekee, kummien viestintäpäällikkö Matti Valli?

"Lastenklinikoiden Kummit on 1993 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina olemme suunnanneet resursseja myös esimerkiksi lasten ja nuorten mielenterveystyöhön. Suomessahan lapsipotilaiden hoito on tällä hetkellä korkeatasoista, mutta keskeinen tavoitteemme onkin varmistaa, että näin on myös tulevaisuudessa. Hyvä ei riitä, vaan pyrkimyksenä on paras mahdollinen hoito pienille potilaille."

Mitkä ovat ajankohtaiset haasteenne?

"Kyllähän yksi keskeisistä ajankohtaisista haasteista on Helsingin ikääntynyt lastenklinikka, jonka fasiliteetit on todettu puutteellisiksi ja koko klinikkarakennus huonokuntoiseksi. Kummit on mukana tukemassa Uusi lastensairaala 2017 -projektia. Muilta osin lisäresurssien suuntaaminen niin hoitolaitteiden hankintaan kuin potilasviihtyvyyden kehittämiseen kaikilla yliopistollisilla lastenklinikoilla on tarpeen. Unohtamatta tietenkään lastentautien tutkimustyön tukemista, joka on aina ajankohtaista. Tutkimustyön kautta voidaan kuitenkin saavuttaa niitä merkittäviä lääketieteellisiä läpimurtoja."

Millaisia onnistumisia olette saavuttaneet?

"Onnistumisia ja ihmeitä on tehty niin pienemmässä kuin suuremmassakin mittakaavassa. Kummien tuella on saatu mahdollistettua lukuisia akuutteja laitehankintoja kaikilla lastenklinikoilla. Sen lisäksi Kummien tuella on tehty erittäin laadukasta lastentautien tutkimustyötä, jonka ansiosta on parannettu monien lapsipotilaiden hoitoa. Useille potilasperheille olemme puolestaan onnistuneet mahdollistamaan elämyksiä, joita ilman Kummien toimintaa olisi ollut erittäin hankala toteuttaa. Jos pikkupotilaalle aikaansaadaan yksikin ikimuistoinen hetki, niin se on todella arvokas."

Mistä saatte rahoituksenne?

"Kummit ry ei saa suoraa julkista rahoitusta tai tukea esim. RAY:lta, kuten osa järjestöistä, vaan toiminta perustuu keräystuloihin sekä useiden yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön. Vapaaehtoistoiminnan arvo on tietysti Kummien kaltaiselle järjestölle niin ikään keskeinen."

Lastenklinikoiden kummit on hyvin näkyvä järjestö ja sillä on paljon tunnettuja kannattajia. Mikä on salaisuutenne?

"Näkyvyyden perustana ovat olleet useat huomiota herättäneet varainkeruutapahtumamme, joista televisioidaan vuosittain parikolme. Tietysti 1995 startannut Elämä Lapselle -konsertti on ollut se kaikista keskeisin tapahtuma, josta järjestö ennen kaikkea tunnetaan. Lastenklinikoiden Kummien perustajajäsenistöön kuuluvat mm. Teemu Selänne, Riki Sorsa ja Hjallis Harkimo; näin ollen linkki tuttuihin suomalaisiin on muodostunut jo järjestöä perustettaessa. Kummit taisi olla myös käytännössä ensimmäinen järjestö Suomessa, joka laajassa mittakaavassa otti julkisuudesta tutut henkilöt keskeiseksi osaksi toimintaansa. Kaiken kaikkiaan teemme yhdessä julkkiskummien ja muiden vapaaehtoisten kanssa kovasti töitä sen eteen, että lapsipotilaille saadaan hankittua lisätukea."

Mitä teette Sharewoodista kertyvillä varoilla?

"Katsotaan ensin, millä tavoin ihmiset ottavat Kummit Sharewoodissa vastaan ja valitaan tukikohde sen mukaan. Saatamme hyvinkin antaa Sharewood-joukkojen itse vaikuttaa tätä kautta kerättävän kohteen valintaan. Joka tapauksessa tukikohde on joko yliopistollisten lastenklinikoiden, lastentautien tutkimustyön tai lasten ja nuorten mielenterveystyön sektorilta."

Millaiset terveiset lähetät Sharewoodin käyttäjille?

"Kutsumme lämpimästi kaikki Kummien toiminnasta ja lapsipotilaiden hyvinvoinnista kiinnostuneet ihmiset mukaan tukijoukkoihin. Toivottavasti voimme olla kansainvälisellä mittapuulla verrattuna tulevaisuudessakin ylpeitä pienten potilaidemme tehokkaasta hoidosta Suomessa."

Liity Lastenklinikoiden kummien Sharewood-tukijaksi

09.11.2012

Kommentit (14)

Heidi Sjöberg 12.11.2012
Tervetuloa "kummit"!!
Anne Lehto 11.11.2012
Hyvä asia tämäkin :)
Timo Hietala 11.11.2012
Tervetuloa porukkaan!
Tanja Ek 11.11.2012
Tämä hyvä,tervetuloa!
Silja Huttunen 11.11.2012
Hyvä kun Lastenklinikoiden kummit ry on tullut mukaan. 11-vuotta sitten tein avustustyötä, silloin hankinnan kohteena oli keskoskaapit.
asko kokinmäki 10.11.2012
Tervetuloa.
Susanna Jänismäki 10.11.2012
Hienoa, tervetuloa mukaan! :)
Aila Ristolainen 09.11.2012
Hienoa ja tervetuloa!
Pirkko Matikainen 09.11.2012
Tervetuloa tänne.
Marja-liisa Albosta 09.11.2012
Tänne vaan!
Mikael Lampenius 09.11.2012
Tervetuloa mukaan! Lastenklinikoiden kummien mukaantulon uskon nostavan Sharewoodin sivustojen merkittävyyttä ja lisäävän mainostajien kiinnostusta sivuja kohtaan
Nina Rönnberg 09.11.2012
Tervetuloa mukaan, teette tärkeää työtä!
Kirsti Hänninen 09.11.2012
Tervetuloa kummit!
Niko Myllyniemi 09.11.2012
Tervetuloa mukaan!

Tule hyväntekijäksi

Hei Hyväntekijä - tilaa Sharewoodin uutiskirje!

Saat etuja, tarjouksia ja kilpailukutsuja sekä uutiskirjeen kerran kuukaudessa.
Tule mukaan. Hyvän tekeminen tekee onnelliseksi - tutkitusti.

ps. Jos olet rekisteröitynyt Sharewoodiin, saat uutiskirjeen ja edut automaattisesti.