Hyvät Uutiset

Sharewoodin Hyvät Uutiset kertovat miten maailmaa pelastetaan - fiksusti ja viihdyttävästi.

Hyvät Uutiset

Sam Inkinen liittyi Sharewoodiin

Sam Inkinen liittyi Sharewoodiin

”Facebook-sukupolvi muokkaa viestintäkäytäntöjä tsunamin voimalla.”

Mediatutkija Sam Inkinen liittyi Sharewoodin hyväntekijöihin – tervetuloa! Samin avustuskohde on Sotaveteraaniliitto.

Miksi valitsit avustusjärjestöksesi Sotaveteraaniliiton?

”Monesta hyvästä vaihtoehdosta valitseminen on vaikeaa. Sodan kokeminen on epäilemättä yksi dramaattisimpia ja haasteellisimpia kuviteltavissa olevia tilanteita ihmisen elämässä. On oman sukupolveni etuoikeus, että olemme ainakin toistaiseksi säästyneet siltä väkivaltaiselta kokemukselta, jonka aikalaiset 1930-40-luvuilla joutuivat sotavuosien muodossa kokemaan. Itsenäisen Suomen kannalta sotaveteraanien uhrauksen ja mainetekojen arvo on mittaamaton.”

Mitä mieltä olet sosiaalisesta mediasta?

”Termi sosiaalinen media on hieman hullunkurinen, sillä kaikki media ja viestintä on lähtökohdiltaan sosiaalista – siis perustuu yhteisöihin ja ihmisten väliseen kanssakäymiseen. Kieli poskessa voisimme kysyä, mitä on ”epäsosiaalinen” media tai ”asosiaalinen” media? Toisaalta tämä sanapari kuvaa hyvin nykypäivän digitaalista todellisuutta: tietoverkkojen dynamiikassa korostuvat ihmisten väliset sosiaaliset suhteet, globaali ja reaaliaikainen kommunikointi sekä tilannekohtaisen vuorovaikutuksen merkitys."

Mihin suuntaan sosiaalinen media kehittyy?

”Facebook-sukupolvi muokkaa viestintäkäytäntöjä ja -rakenteita tsunamin voimalla. Kuluttajatrendit vaikuttavat yritysmaailmaan ja muihin organisaatioihin – myös julkisen ja kolmannen sektorin toimijoihin. Keskeisiä ulottuvuuksia ovat lähivuosien kehityksen kannalta muun muassa digitaaliset työympäristöt, pilvipalvelut ja crowdsourcing, joka voidaan suomentaa joukkoistamiseksi tai talkoistamiseksi.”

”Yritysmaailmassa korostuu yhä selvemmin cloud company -ajattelu. Sosiaalisen median merkittävä vaikuttaja ja entreprenööri Teemu Arina on kiteyttänyt kehityksen seuraavasti: Media- ja IT-palvelut tulevat lähivuosina käyttäjille helposti, kaikkialla ja eri päätelaitteilla kuin sähkö pistorasiasta.”

Anna meille vinkki: Miten Sharewoodiin saadaan 10 000 käyttäjää? Entä 100 000?

”Olen ollut mukana tutkijana ja neuvonantajana erilaisissa sosiaalisen median kehitysprojekteissa. Mielipidevaikuttajat ja viidakkorumpu yhdistyneenä laadukkaaseen sisältöön ja palvelukonseptiin sekä miellyttävään käytettävyyteen ovat tunnetusti hyvä resepti kasvattaa käyttäjämääriä. Toisaalta sanoisin, että käyttäjien lukumäärän ohella vieläkin tärkeämpi kysymys on käyttäjien arvomaailma, aktiivisuus ja aito halu parantaa tällaisen palvelun kautta maailmaa.”

Hienoa saada sinut mukaan Sharewoodiin Sam!

Täältä löydät Sam Inkisen kotisivut.

Kuva: Markus Koljonen

29.11.2010

Kommentit (3)

Lasse Seitavuopio 28.03.2013
Sam! Minulla on sama kohde Sotaveteraaniliitto, jossa olen kannattajajäsen ja toimin Inkeriläisten- ja Karjalaisten Heimoveteraanien hyväksi. Teen avustusmatkoja Karjalan Tasavaltaan ja Inkerinmaalle Suomen rintamalla taistelleiden veteraanien ja leskien luokse useamman kerran vuodessa.
Anna-Liisa O 30.03.2012
Kiitos Sam - sanoistasi!
Susa Kalliomaa 01.12.2010
On kunnianosoitus Sharewoodille saada mediatutkijoitakin "koukutettua" mukaan - vai kertooko tämä enemmänkin siitä, että myös piinkovista kyynikoista (jollaiseksi luen itseni) löytyy loppujen lopuksi pieni pala uskoa parempaan huomiseen.

Tervetuloa remmiin, Sam!

Tule hyväntekijäksi

Hei Hyväntekijä - tilaa Sharewoodin uutiskirje!

Saat etuja, tarjouksia ja kilpailukutsuja sekä uutiskirjeen kerran kuukaudessa.
Tule mukaan. Hyvän tekeminen tekee onnelliseksi - tutkitusti.

ps. Jos olet rekisteröitynyt Sharewoodiin, saat uutiskirjeen ja edut automaattisesti.